2020 Marokko 12 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Donderdag 12 maart 2020: langs R318 – vliegveld Casablanca

Het was verrassend rustig hier bij het Green Oil tankstation, we hebben heerlijk geslapen. Dat zou een goed scenario zijn, helaas was het anders.

We lagen er koud 10 minuten in toen er een rijdende disco naast ons kwam staan. De gardien fluisterde de man in zijn oor dat wij hier proberen te slapen, maar dat hoorde hij niet. Toen schreeuwde hij het maar. De man had waarschijnlijk al zo’n gehoorbeschadiging dat hij ons niet had zien staan.

En de wafwaffel hebben we gedurende de nacht regelmatig gehoord. Die sloeg elke keer aan als er een auto kwam tanken, en hij blafte bij alles wat voor ons gevaar op kon leveren, en dat was nog al wat, dacht hij. What a night. Eén om gauw te vergeten.

Er is een mooie zonsopkomst, de lucht kleurt prachtig. De hond die nachtdienst had gaat nu op het naastgelegen terrein slapen, de etter. 

Tegen 9uur rijden we naar Casablanca, na de gardien van het tankstation bedankt te hebben. Het is goed dat we hier gisteren gestopt zijn voor de nacht, want vanaf dit punt is de weg niet zo best meer. Dat is in het donker geen aanrader.

Als we afslaan naar het oosten wordt de weg beter tot goed. Tegen 10uur zijn we op de luchthaven, we parkeren op de parking van Terminal 1. We weten niet waar we moeten zijn in Terminal 1 of 2. We zetten de camper zo neer dat de zon niet de hele dag op de koelkast schijnt.

We vullen 2 rugzakken met spullen die we nodig hebben de komende 4 dagen dat we in Nederland zullen verblijven. We sluiten de boel af en lopen alles nog even na, en lopen dan naar Terminal 1. Als we naar binnen gaan is er gelijk al een check van de bagage.

Daar blijkt dat de incheck voor Transavia in Terminal 2 is, en dat is best wel een stukkie lopen. De incheckbalies zijn al open, dus checken we gelijk in. Dan gaat de handbagage wederom door de scanner, de laptop moet uit de rugzak en onze schoenen moeten uit, we lopen op blote voeten door het poortje.

Tegen de tijd dat we in de wachtruimte zijn van B13 is ons paspoort 4x gecontroleerd, zelfs 2x binnen 20 meter. Goed voor de werkverschaffing.

Het vliegtuig heeft 20 minuten vertraging, later horen we vanwege tegenwind toen ze naar Marokko vlogen. Er lopen een paar mensen rond met mondkapjes voor. 

In de wachtruimte krijg ik last van een kriebeltje in de keel, en ik heb geen water bij de hand. Dus hoest ik een paar keer. Ik zie een paar mensen verderop even aan hun mondkapje voelen.

i.p.v. 14.05uur vliegen we om 14.25uur, 20 minuten later dus. In het vliegtuig wordt verteld dat we nu voor de wind vliegen en dat we 20 minuten eerder landen dan verwacht, ze halen dus effe 40 minuten in, alleen maar gunstig voor ons. 

Om half 6 landen we, na een rustige vlucht, op Schiphol. Het laatste stukje onder de wolken is er veel turbulentie, het is een hobbelige weg. Er klinkt dan ook een spontaan applaus als we aan de grond staan.

We zijn een paar daagjes uit de lucht, letterlijk en figuurlijk. Vanaf maandag kun je weer virtueel met ons meereizen.

Morgen gaan we mijn moedertje verblijden met een bezoekje en haar knuffelen. We zullen de komende dagen wel meer bij haar verblijven.

….


Terug naar 11 maart
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 16 maart

We zijn op dit moment in Nederland. Onze terugvlucht naar Cacablanca is gecanceld, vanwege het Corona virus. Wanneer we nu terug kunnen vliegen is niet duidelijk. Zodra we terug kunnen boeken we een nieuwe vlucht, enkele reis Marokko om onze camper op te halen.

Op dit moment kun je niet naar of uit Marokko reizen. Ben je in Marokko en wil je wel graag terug dan is er een whatsapp groep, 1 Nederlandse en 1 Duits-talige, waar mensen met elkaar informatie uitwisselen over het uitreizen uit Marokko.

Tevens is er een Duitstalige whatsapp groep voor ‘blijvers’. Dat kan praktisch zijn voor informatie over het blijven en waar je kunt verblijven.

Voor beide groepen; mail me jouw 06-nummer door, dan geef ik jou de gegevens om lid te worden van deze app-groepen. Geef dan aan van welke app-groep je het nummer wilt weten.