Wie zijn wij?

Wij zijn Co en Lia Keizer, dus vandaar de naam van deze site: de ‘Keizers’ reizen. Wij resideren in het mooie West-Friesland.

In juli 2012 hebben we onze allereerste camper aangekocht bij Stijkel Campers in Harderwijk: een Carthago Chic C-line 4.9. Daarvoor zijn we een paar keer met de caravan van mijn moeder weg geweest, alle keren naar Oostenrijk. En we hebben een aantal jaren gekampeerd met een klein tentje. Met alle spullen in de rugzak maar ook alles op de fiets. En toen ik (Lia) klein was gingen we zomers altijd (eerst met tent, later vouwwagen en weer later) met de caravan op stap. 
We zijn in vele landen in Europa geweest. Het is ons zeg maar met de paplepel ingegoten.

Nu dus met onze eigen camper en dat is toch wel zeer luxe, dat beseffen we ons elke keer als we er mee op stap gaan,  je hebt altijd je eigen huis bij je. En dat bevalt erg goed, het is een bijzonder relaxte manier van reizen.

In de zomer van 2012 zijn we gestart met een rondje van 4 weken Duitstalige landen: Nederland-Duitsland-Zwitserland-Oostenrijk-Tsjechië-Polen-Duitsland-Nederland, we hebben daarbij ca. 4000 km. afgelegd. De 4 weken waren zo om.

November 2014 hebben we een E&P hydraulisch levelsysteem onder onze camper laten maken, middels vier poten wordt de camper automatisch waterpas gezet. Het bevalt ons enorm goed, bij aankomst op een plek sta je binnen no-time waterpas en stevig op de pootjes. Het was ook erg handig toen we vast kwamen te zitten in een zachte ondergrond of toen we een lekke band hadden.

In januari 2016 hebben we onze twee AGM gel accu’s vervangen voor één Victron lithium accu van 90Amp. Dit hebben we laten installeren bij ACS Laarman in Dalfsen. Deze ene accu moet voldoende zijn en hij gaat tot 10x langer mee. Met de AGM gel accu kun je 500-600 keer laden dus met zo’n Victron accu kun je tot 5000 tot 6000 keer laden. 

Het voordeel van lithium accu’s is dat ze heel snel laden tot 100%, dus ook met de dynamo van de auto. Een AGM accu laadt tot 80%. Waar een gel accu tot 50% ontladen kan worden is dit bij een lithium accu tussen de 0-20%.

We gebruiken voor wifi een mifirouter van Huawei (E589) gekocht (2012) bij www.mifi-hotspot.nl. Deze gebruiken we in landen waar we langer verblijven. We kopen daar een simkaartje met internet. Met deze mifirouter kunnen we tot 10 apparaten inloggen op wifi. Voor internet onderweg stoppen we vaak bij de McDonalds of grote winkelcentra voor gratis wifi. Sinds juni 2017 gebruiken we in Europa ons mobiele abonnement.

Op onze laptop, mobiel en tablet gebruiken wij VPN (Virtual Private Networks), VPN verhult en verandert een locatie. Het is een betaalde app die jouw gebruik beschermd en je kunt op je laptop/mobiel/tablet NPO tv-programma’s bekijken in het buitenland (wat zonder VPN niet lukt) en je kunt zo veilig gebruik maken van vrije wifi punten, zonder dat je gevaar loopt dat criminelen jouw gegevens kunnen bekijken/hacken. De app koop je voor 3 jaar en kun je op 5 devices gebruiken. Lees hier meer over VPN en deze site.

Wij hebben de ramen van onze camper beveiligd tegen inbraak via Womo.

Tijdens onze reis in Amerika hebben we een filmpje gemaakt hoe je de Thetford toilet cassette uit elkaar kunt halen om schoon te maken en daarna weer in elkaar moet zetten zodat je geen onderdelen over houdt. Zie hieronder het filmpje.

Wat houdt ons nog meer bezig behalve reizen met onze camper: goede voeding en gezondheid Er zouden zoveel meer mensen (langer) kunnen genieten van het leven als ze zich meer zouden verdiepen in wat goede voeding kan betekenen voor een goede gezondheid.

Onze andere passie, heb je misschien al geraden, is fotografie. Daarvoor hebben we een website in het leven geroepen: www.natuurpareltjes.nl

Onze reizen tot nu toe: 
Oostenrijk en Roemenië 2019
Marokko 2018/2019
Marokko 2018
Duitsland / de Moezel 2017
Canada/USA/Mexico 2016-2017 
Marokko 2016
Sri Lanka 2015
Ierland-Engeland-Schotland 2015
Marokko 2014-2015
Ierland-Schotland 2014
Marokko 2013-2014
Noorwegen 2013
Marokko 2013
Rondje Duitstalig in 2012

Veel leesplezier op onze websites en wie weet komen we je onderweg misschien wel tegen. Het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten.

We zouden het leuk vinden als je een reactie achterlaat in ons gastenboek

En wil je op de hoogte gehouden worden wanneer we weer op reis gaan, stuur ons dan even een mailtje.