Wie zijn wij?

Wij zijn Co en Lia Keizer, dus vandaar de naam van deze site: de ‘Keizers’ reizen. Wij resideren in het mooie West-Friesland.

In juli 2012 hebben we onze allereerste camper aangekocht bij Stijkel Campers in Harderwijk: een Carthago Chic C-line 4.9. Daarvoor zijn we een paar keer met de caravan van mijn moeder weg geweest, alle keren naar Oostenrijk. En we hebben een aantal jaren gekampeerd met een klein tentje. Met alle spullen in de rugzak maar ook alles op de fiets. En toen ik (Lia) klein was gingen we zomers altijd (eerst met tent, later vouwwagen en weer later) met de caravan op stap. 
We zijn in vele landen in Europa geweest. Het is ons zeg maar met de paplepel ingegoten.

Nu dus met onze eigen camper en dat is toch wel zeer luxe, dat beseffen we ons elke keer als we er mee op stap gaan,  je hebt altijd je eigen huis bij je. En dat bevalt erg goed, het is een bijzonder relaxte manier van reizen.

November 2014 hebben we een E&P hydraulisch levelsysteem onder onze camper laten maken, middels vier poten wordt de camper automatisch waterpas gezet. Het bevalt ons enorm goed, bij aankomst op een plek sta je binnen no-time waterpas en stevig op de pootjes. Het was ook erg handig toen we vast kwamen te zitten in een zachte ondergrond of toen we een lekke band hadden.

In januari 2016 hebben we onze twee AGM gel accu’s vervangen door één Victron lithium accu van 90Amp. Dit hebben we laten installeren bij ACS Laarman in Dalfsen. Deze ene accu voldoet prima voor ons, hij gaat tot 10x langer mee. Met een AGM gel accu kun je 500-600 keer laden, met een Victron accu kun je tot 5000 tot 6000 keer laden. 

Het voordeel van lithium accu’s is dat ze heel snel laden tot 100%, dus ook met de dynamo van de auto. Een AGM accu laadt tot 80%. Waar een gel accu tot 50% ontladen kan worden is dit bij een lithium accu tussen de 0-20%.

We gebruiken voor wifi een mifirouter van Huawei (E589) gekocht (2012) bij www.mifi-hotspot.nl. Deze gebruiken we in landen waar we langer verblijven. We kopen daar een simkaartje met internet. Met deze mifirouter kunnen we tot 10 apparaten inloggen op wifi. Voor internet onderweg stopten we vaak bij de McDonalds of grote winkelcentra voor gratis wifi. Sinds juni 2017 gebruiken we in Europa ons mobiele abonnement. Tegenwoordig kun je natuurlijk ook je smartphone prima als hotspot gebruiken voor meerdere apparaten.

Op onze laptop, mobiel en tablet gebruiken wij VPN (Virtual Private Networks), VPN verhult en verandert een locatie. Het is een betaalde app die jouw gebruik beschermd en je kunt op je laptop/mobiel/tablet NPO tv-programma’s bekijken in het buitenland (wat zonder VPN niet lukt) en je kunt zo veilig gebruik maken van vrije wifi punten, zonder dat je gevaar loopt dat criminelen jouw gegevens kunnen bekijken/hacken. De app koop je voor 3 jaar en kun je op 5 devices gebruiken. Lees hier meer over VPN, wij gebruiken deze.

Voor navigeren gebruiken we TomTom Navigation app op onze telefoon. Dat werkt prima voor ons. Natuurlijk gaat het niet helemaal perfect, maar welk navigatieprogramma werkt er wel 100% goed? Daarnaast gebruiken we vaak maps.me, waarin je tot op straatniveau kunt inzoomen en je ook mee kunt navigeren. Voor het zoeken van een overnachtingsplekje is het ideaal. Deze app is gratis.

Voor het vinden van camperplekken (campings kan ook, maar die gebruiken we niet zo vaak) gebruiken we o.a. de app van www.campercontact.nl van de NKC, deze app kun je offline gebruiken, je betaalt er € 5,95 voor. Daarnaast kun je via de app park4night ook mooie plekjes vinden. Deze app is gratis.

Voor fiets- en wandelroutes gebruiken we komoot.nl. In dit programma kun je navigatie van de wandeling of fietsroute uit laten spreken (betaald). Het is op zich een gratis programma maar wij kunnen voor € 29,00 (eenmalige kosten) levenslang gebruik maken van gesproken navigatie, offline opslag van de route, en wereldwijde kaarten. De navigatie aanwijzingen zijn in het Nederlands, het werkt erg prettig. Je kunt routes opnemen en publiceren zodat anderen ze ook kunnen gebruiken. Lees hier verder hoe dit programma/app werkt.

Sinds juni 2019 hebben we e-bikes. Mountainbike-achtige fietsen, met brede wielen, kunnen we ook offroad rijden. Als je de grens van Nederland overgaat is er niets meer vlak en om met onze gewone fietsen heuveltje op, heuveltje af (lees berg) te gaan, daar hebben we domweg de conditie niet meer voor. Met deze e-bikes gaat dit prima. We hebben er al veel plezier van gehad.

Om ze in de garage te zetten maken we gebruik van een systeem van www.bike-holder.com en dat werkt perfect. Het is heel gemakkelijk om de fietsen in en uit de camper te zetten/halen. We zijn blij met onze fietsen en dit vast-zet-systeem.

Voor het navigeren met komoot.nl gebruiken we onze telefoon, die we via een x-grip op het stuur hebben gemonteerd. Het werkt heel prettig door de 2 balhoofden, waardoor het in elke stand te gebruiken is. Je kunt de telefoon gemakkelijk verwijderen om foto’s mee te maken. Als we de x-grip van de fiets afhalen plaatsen we het in de camper. We plaatsen de telefoon in de x-grip om het te gebruiken als navigatiesysteem.

Onder het rijden laden we onze fietsaccu’s beide tegelijk op, via onze 2000watt omvormer, dat gaat prima.

Thuis en in onze camper gebruiken we een waterfilter voor ons drinkwater. Het is een filter van Berkey. We hebben het gekocht tijdens onze reis door Canada/Amerika/Mexico omdat in Canada en Amerika fluor in het water aanwezig is. Er zijn veel mensen die onderweg altijd flessen water kopen, die plastic flessen zijn behoorlijk belastend voor het milieu. Doe eenmalig een aanschaf van dit Berkeyfilter en je kunt ca. 10 jaar toe. Het af en toe schoonmaken van de filters is super eenvoudig. Tevens kun je als optie fluorfilters aanbrengen. Fluor is slecht voor je hersenen en je hele gestel. Hier kun je zo’n filter bestellen. Wij hebben de ‘Travel Berkey’, voldoet prima qua inhoud. Dit zijn de filters voor fluor. Het water is heerlijk zacht, zuiver en zonder enige chloorsmaak.

Wij hebben de ramen van onze camper beveiligd tegen inbraak via Womo. Klik op de foto’s hieronder om het groter te bekijken.

Tijdens onze reis in Amerika hebben we een filmpje gemaakt hoe je de Thetford toilet cassette uit elkaar kunt halen om schoon te maken en daarna weer in elkaar moet zetten zodat je geen onderdelen over houdt. Zie hieronder het filmpje.

Als het waarschuwingslampje, dat de cassette vol is, niet meer aan gaat blijft de vlotter hangen. Dan is het tijd om onderstaand filmpje te bekijken en uit te voeren.

Wat houdt ons nog meer bezig behalve reizen met onze camper: goede voeding en gezondheid Er zouden zoveel meer mensen (langer) kunnen genieten van het leven als ze zich meer zouden verdiepen in wat goede voeding kan betekenen voor een goede gezondheid.

Onze andere passie, heb je misschien al geraden, is fotografie. Daarvoor hebben we een website in het leven geroepen: www.natuurpareltjes.nl

Onze reizen tot nu toe: 
Marokko 2020
Oostenrijk en Roemenië 2019
Marokko 2018/2019
Marokko 2018
Duitsland / de Moezel 2017
Canada/USA/Mexico 2016-2017 
Marokko 2016
Sri Lanka 2015
Ierland-Engeland-Schotland 2015
Marokko 2014-2015
Ierland-Schotland 2014
Marokko 2013-2014
Noorwegen 2013
Marokko 2013
Rondje Duitstalig in 2012

Veel leesplezier op onze websites en wie weet komen we elkaar onderweg ergens tegen. Het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten.

We zouden het leuk vinden als je een reactie achterlaat in ons gastenboek